Stofvrijwerken

Wanneer er tegels gezaagd moeten worden komt daar kwartsstof bij vrij. Inmiddels is het algemeen bekend dat kwartsstof schadelijk is voor het lichaam. Wessels Tegels heeft daarom een systeem ontwikkeld welke inmiddels door TNO is gekeurd en gecertificeerd met het 8-uurs label (Rapport nr TNO 2015R11370).

Het grote voordeel van ons slijp- en zaagsysteem is het feit dat het te bewerken oppervlak zowel aan de boven- als aan de onderzijde wordt afgezogen. Dat is bij andere systemen veelal niet het geval, die hebben meestal of alleen een bovenafzuiging of alleen een onderafzuiging. Daarnaast hebben wij een zaagtafel genomen die ervoor zorgt dat de tegelzetter op een normale werkhoogte zijn zaagwerk kan doen, hetgeen uiteraard bevorderlijk is voor zijn lichaamshouding (rug). Ook als er een tegel gesneden moet worden ipv gezaagd dan is de tafel qua werkhoogte en werkhouding een goed arbotechnisch hulpmiddel omdat de snijplank er prima op past.

Wessels Tegels houdt dit goede idee niet alleen voor zichzelf! Een ieder kan bij ons een prijs opvragen voor een dergelijke set. Neem hiervoor gerust contact met ons op en wij maken u geheel vrijblijvend een scherpe offerte.